„Egész életemben arra törekedtem, hogy minden gondolatommal és cselekedetemmel hiteles legyek.”

Az alku

A készülő novelláskötet darabjai tanulságos, érdekfeszítő történetek a szerző legutóbbi tíz évének élményeiből. Az utazások hangulatos leírása mellett az emberi kapcsolatok értékét hangsúlyozó művek ezek, amelyekből mindnyájan fejlődhetünk, ha igényünk van rá.

 

Részlet Az alku című novellából:

Már néhány napja figyeltem a tengerparton felállított girbe-gurba fakarókra feszített köteleket, amelyeken szebbnél-szebb nyári kendőket lobogtatott a mindig forró, tenger felől érkező légáram. Szinte féltettem a sok árut, mert kora reggeltől késő estig vadul lobogtatta azokat a viharos szél. Csoda volt az is, hogy egy sem hasadt el, legalábbis én nem láttam olyat.

 

„Amikor elhatároztam, hogy vásárolok egy-két darabot, még nem volt határozott elképzelésem. Ezért először csak körül akartam nézni, élvezni a válogatást a finom kelmék között. Arra azonban nem számítottam, hogy az érdeklődésemmel nem maradok egyedül. A szemlélődés nyugodt pillanatai szóba sem jöhettek. Minden egyes darabot, amelyet megnéztem, már a kiválasztott árunak hitt a fiatal eladólány. Ezért, annak megfelelően levette a kötélről, kibontotta, hogy lássam az egész mintát, a nagyságot, az anyag milyenségét. Hiába is mondtam, hogy én az összeset megnézném, hamar rájöttem, hogy ehhez legalább egy fél napra lenne szükségünk ezzel a módszerrel.

Viszonylag rövid időn belül, úgy tizenöt perc után, nagy nehezen választottam egy tigris mintájú, barna, selyemkendőt. Határozatlan voltam, mert éreztem önmagam sürgetését is amiatt, hogy mindenképpen meg kell vennem a megszemlélt darabot, vagy ha nem, akkor kezdődik elölről a kérdezgetés és kínálgatás.”Találkozás az íróval

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a szerző előadásain! Bővebb információkért kattintson:

 
További információk

+
RJM

R. J. M.

A megélt eseményekből rengeteget tanulhatunk...

   Nagy bátorság kell ahhoz, hogy szembenézzünk önmagunkkal. Hibáinkkal éppúgy mint az erényeinkkel. Még nagyobb hit és elhivatottságérzés kell akkor, amikor mindezt végül papírra vetjük. A hit megerősít abban, hogy hasznára lehetünk másoknak is azzal, amit közkinccsé teszünk. Jelen esetben tehát az élettapasztalatokkal, az új élet indításával.

 

   Az Újrakezdés, A nefelejcs virágai, a Boldogságtörekvések című regények írójaként az életünk különböző   időszakaszaiban, személyiségünk alakulásának, fejlődésének folyamatában felmerülő kérdésekkel foglalkozom.

 

Szlovákiában, Magyarországon, Angliában tartott előadásaim során a sorsuk fordulópontjainak miértjeit kutatók, az önismereti kérdéseket megfejteni kívánók hallgattak végig.

   Több évtizedes tanári múltam, írói-előadói tevékenységem igazolja azt a meggyőződésem, hogy annak a tudásnak van igazán értéke: amely megélt tapasztalatokon nyugszik, amit megosztunk másokkal, s amit a hallgatósággal való személyes kapcsolatteremtés során is át tudunk adni.

   Az önismeret, a személyiségfejlesztés témaköreit is magába foglaló előadások segítségére vannak azoknak, akik sorsuk irányításában tudatos részvétellel kívánnak jelen lenni.

 

   Észre kell venni: számtalan lehetősége van az embernek, de amit szíve-lelke szerint szeretne, az a legfontosabb az életében.

+


Kapcsolat

Személyes tanácsadás kérése, bejelenkezés:
 

Telefon
0044(0)7904055031

Skype


Tárhelyszolgáltató: DOMAINcenterRendelés

A könyvek megrendelhetők a fentebbi elérhetőségek valamelyikén, valamint megvásárolhatók:

Online

 
Könyvesboltokban

+

Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevélre, ha szeretne értesülni a legfrissebb információkról: